fbpx
Kom videre i det rigtige job - og ikke kun det næste - KarriereCoach

Kom videre i det rigtige job – og ikke kun det næste

Er man blevet afskediget, vil man forståeligt nok gerne videre i job – og gerne så hurtigt som muligt. Men er det mange år siden, man sidst har været ledig, og er opsigelsen kommet pludseligt, skal man passe på, at hastværket ikke fører til en forkert ansættelse.

Skal man videre i det rigtige job – og ikke kun det næste – er det nødvendigt at skaffe sig personlig og faglig afklaring på fx jobønsker og kompetencer, før man søger videre. Det forbedrer chancerne for, at ens næste ansættelse matcher ens ønsker og profil på en måde, så jobskiftet bliver et skridt frem i ens karriere.

Søg afklaring på selve afskedigelsen

Først og fremmest kræver en jobsøgning, der skal lede videre i det rigtige job med nye muligheder, at du kommer overens med, at du er blevet afskediget. Som opsagt går du som oftest en svær tid i møde, hvor negative reaktioner og nag helt naturligt vil fylde en del. Er afskedigelsen ydermere foregået uprofessionelt eller har forløbet op til været præget af konflikter, risikerer du i endnu højere grad at hænge fast i opsigelsen og dens baggrund.

> Læs også: Håndter dine opsigelser aktivt og undgå konflikter

At blive afklaret omkring selve afskedigelsen vil grundlæggende hjælpe dig til at kigge fremad og holde fokus på dine ønsker og muligheder fremadrettet.

Kender du virkeligt dine kompetencer, værdier og motivation?

En anden vigtig hjørnesten vil være at få afklaret dine personlige og faglige kompetencer, så du kan stille skarpt på, hvor du for alvor kan bidrage på arbejdsmarkedet. Samtidig bør du gøre dig tanker om dine overordnede karrieremål samt dine værdier og ønsker. På den måde vil du også finde frem til det job, hvor du kan bidrage mest helhjertet. Når du for alvor matcher et job, vil det nemlig bl.a. være fordi, at jobfunktionen og arbejdsstilen er i overensstemmelse med din adfærd og motivation.

Få derfor opdateret og reevalueret dine faglige kompetencer og personlige profil, så du får overblik over, hvordan du passer ind og i hvilke specifikke typer virksomheder.

Udvid dit kendskab til jobmarkedet

En målrettet jobsøgning kræver, at du har overblik over jobmarkedet – og over kanalerne i jobsøgningen. Er det et stykke tid siden, at du har været ledig, har du sandsynligvis brug for igen at sætte dig ind i de muligheder og faldgruber, som jobsøgning rummer. Kender du fx det skjulte jobmarked? Ved du, hvordan det giver mest mening for dig at tilgå dit netværk? Hvor gammelt er dit materiale, fx dit CV?

Det kan være forvirrende at skulle genfinde fodfæstet på et arbejdsmarked, der er under evig forandring. Det kan stille store krav til din jobsøgningsstrategi. Men det er nødvendigt, hvis du vil stå godt – også i mødet med morgendagens udfordringer.

> Læs også: “Outplacement hjalp mig med at sadle om til et bedre job”

Få tag i selvfølelsen og føl dig sikker på din profil

Har du først fået afklaring på afskedigelsen, indsigt i dine kompetencer og profil samt overblik over jobmarkedet, er du meget langt på vejen til en god næste ansættelse. Skal du videre i det rigtige job, skal du dog også have selvsikkerheden til at stå ved dig selv og dine mål.

Det kan godt være lettere sagt end gjort. Ofte vil netop selvfølelsen og din egen oplevelse af din værdi som arbejdskraft lide et gevaldig knæk under afskedigelsen. Og det kan være svært at bekræfte sig selv i, at man skal stå fast på sin jobstrategi og have is nok i maven til, at man ikke siger ja til det første job, der dukker op.

> Læs også: Tag ansvar for din opsagte medarbejder

Få hjælp til at lægge og holde kursen, så du kan komme godt videre

At komme videre i det rigtige job efter en afskedigelse er ofte svært. Derfor er den rådgivning og støtte, som et outplacementforløb indeholder, ofte uvurderlig for den opsagte.

En erfaren konsulent, der følger dig gennem et tæt, personligt forløb efter din opsigelse, kan give dig afgørende hjælp på alle stadier af processen. Hvad enten du har brug for hjælp til at se fremad, personlig og faglig afklaring, værktøjer til målrettet jobsøgning eller bekræftelse i din karrierestrategi, vil hjælp fra en professionel og støttende konsulent gøre processen nemmere og hurtigere. Så er du på rette kurs mod det næste – og rigtige – job.

> Læs mere om vores tilgang til outplacement her.

Kontakt os


Morten Tange
Karriererådgiver & indehaver

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tlf.: +45 70 22 29 23

TILMELD DIG OG FØLG MED

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Tange Gruppens nyhedsbrev for at følge med i vores viden og aktiviteter i KarriereCoach og de andre divisioner.

© 2020 TANGE GRUPPEN. ALL RIGHTS RESERVED - PERSONDATA