LEADERS LOUNGE
- Netværket for ledere

Vi mødes i Leaders Lounge hver onsdag kl. 14 til 16

Netværket for dig, der er leder og gerne vil udfordres, udvikles, sparres med og ikke mindst mødes med andre ledere der, ligesom du, enten er mellem job eller søger næste udfordring.

Forløbet er også et af Jobcentrets tilbud til ledige ledere.

Programmet varierer fra gang til gang, men der vil altid være planlagt et tema for mødet ligesom der jævnligt vil være en gæst.

Men det vigtigste er vi kan vende de udfordringer, spørgsmål og temaer der lige presser sig på.

UGENS DILEMMA i Leader’s Lounge

Leader’s Lounge er samlingspunktet for erfarne, jobsøgende ledere, som ugentlig mødes om netværk og forskellige emner.

Står du, som virksomhed, med en udfordring eller et dilemma i virksomheden, så er Leader’s Lounge din mulighed for at få det vendt og få feedback fra en flok erfarne ledere fra mange brancher.

Vi har altid ugens dilemma på programmet, hvor du, i bedste Mads og monopolet stil, får input til, hvordan du og din virksomhed kan tackle udfordringen.

Tag fat i os eller send os dit dilemma direkte, og så behandler vi det i al fortrolighed, og sender dig efterfølgende opridset af diskussionen og de overordnede konklusioner.

Kommende aktiviteter

Dato Facilitator Tema - hvis ikke der er andet der fylder mere ...
11. december
Hardcore rekruttering, headhunting - hvordan bliver du fundet...

Med 20 år med rekruttering som omdrejningspunkt er Claus Fromholt mere end fuldbefaren. Han har rekrutteret executives i Lego, specialister i Systematic, været HR chef i en ejerledet virksomhed og Headhunter i konsulentbranchen. Claus vil i dag øse af sine erfaringer med de forskellige hatte og komme med nogle bud på, hvad man kan lægge vægt på, hvis man vil fange interessen hos dem der ikke laver andet.

4. december
Hårdt arbejde spiser talent til morgenmad - eller gør det?

Oplæg af Leo Smith

Leo har gennem mange år arbejdet med, og forsket i, HR- og ledelsesrelaterede emner og senest startet som konsulent i en  virksomhed der har fremfinding af talent som omdrejningspunkt - I kan finde ham her: https://www.linkedin.com/in/leo-smith-8a3ab123/

Leo vi gøre os klogere på emnet talent og give os indsigt i, om talent betaler sig (at investere i) og hvad der skal til for at finde og udnytte talenter. Han har bl.a. skrevet Linkedin artiklen her, som også vil være en del af afsættet for dagens oplæg: https://www.linkedin.com/pulse/10000-timersreglen-hype-eller-evidens-leo-smith/

 

27. november
Styrker - styrkebaseret coaching

Styrkebaseret (du kan sågar blive certificeret styrkekonsulent) er et af de nyere modeord, men hvad dækker det egentligt over og kan du bruge det til noget. Er det bare gammel vin på nye flasker?

 

 

20. november
Adfærdsdesign - er det noget vi lever af, med eller under

Morten Münster har skrevet Jytte fra Marketing er gået hjem for i dag. En bog der næsten har fået kultstatus. Münsters seneste store kursusdag med 400 deltagere var udsolgt på 10 minutter eller mindre - Adfærdsdesign er IN - Big time.
Men bruger vi det godt nok, ved vi nok om det og hvornår er det rendyrket manipulation.


"Hvis vi skal ændre menneskers adfærd, skal vi ikke forsøge at ændre deres holdninger og vente på, at de ændrer deres handlinger. Vi skal ændre deres handlinger og vente på, at de former en holdning baseret på deres handlinger".  Morten Münster

 

13. november
Bæredygtighed og verdensmålene er fremtidens nye distruption - ved Theresa Blegvad

Theresa Blegvad er på en vigtig mission, hvor vi alle sammen kan bidrage, der hvor det giver mening, værdi og fællesskab... hun vil i dag tage os med ind i rejsen mod en bedre verden med temaer som:
• Det store billede - enorme udfordringer, men også enorme muligheder
• Hvor langt er vi med FN’s 17 Verdensmål?
• Hvordan ser det ud i Verden som helhed, og i lande som Danmark?
• Og hvad med de enkelte aktører fra det man kunne kalde ABC+ ?

Hvordan kan verdensmålene bruges som løftestang for din ledelse, din virksomhed og dine handlinger. Theresa har lovet at komme rundt om det hele :-)

Theresa Blegvad har arbejdet internationalt de sidste 27 år med den bæredygtige omstilling på flere fronter først i fødevareindustrien, senere som konsulent, leder, direktør, ejerleder, politiker og bestyrelsesmedlem! Hun har med passion og energi for at skabe en bevægelse, der handler om bæredygtighed, balance og bevidsthed samtidig se på det enorme potentiale vi står overfor - trods store udfordringer! 

 

Visionen handler om at få synlighed for de 3-4 bundlinjer, bruge verdensmålene som sprog og løftestang for at ændre vores virksomheder men samtidig have den sunde fornuft med på rejsen. 

 

8. november - OBS det er en fredag
Fredagslounge - god gammeldags fredagsbar.

FREDAGSBAR

Tag en gammel kollega under armen og kom ud for at netværke, få et glas "et eller andet" et par chips, lidt livsglæde og gå på weekend med en ny kontakt.

29. oktober
Kaffemødet og alt det andet....

Gitte Melgaard fra Add Value og Inac Headhunting besøger Leaders Lounge og fortæller bla. om kaffemøder. Hvad kan de, hvordan bookes de og hvad skal man forberede osv....

Gitte har sin daglige gang i mange forskellige virksomheder og har fingeren på pulsen i forhold til hvad der sker på direktionsgangene og i HR. For nyligt har Gitte bl.a. holdt oplæg om digitalisering i HR og ledelse og det kommer vi nok også til at berøre.

23. oktober
MINDER FRA EN RØDVINSPLETTET OPVÆKST

Oplæg af Katrine Quorning om Alkoholisme set fra både et barns perspektiv og et professionelt tilbageblik.

Dagen vil både byde på foredrag, ledelsesperspektiver/udfordringer, erfaringer fra forskellige perspektiver og snak om  konsekvenser, betydning for kollegaer, virksomhed, ledelse og familie og helt sikkert meget andet.
Katrine er både foredragsholder, underviser (bl.a. i psykologi) og forfatter til flere bøger om emnet.

16. oktober
INGEN LEDERLOUNGE PGA. EFTERÅRSFERIE
9. oktober
Se skarp ud - også på papir...

Sidste gang gik med alle mulige store og spændende emner og vi blev enige om at tage temaet her på igen - I dag med Allan Nielsen som tovholder.

"Hvordan kommer du til at se godt ud (også på papir)"/skal man virkeligt være grafiker for at fremstå skarpt?

Flere og flere får hjælp til deres CV og til at designe et flot layout, der er kommet adskillige virksomheder der kun producerer CV`er, men er det virkeligt nødvendigt for at komme i betragtning?

2. oktober
De store linjer :-)

Vi fik vendt hele verdenssituationen, store og vigtige spørgsmål,  og nåede aldrig helt til dagsordenen. Så den kommer på igen næste gang.

"Hvordan kommer du til at se godt ud (også på papir)"/skal man virkeligt være grafiker for at fremstå skarpt?

Flere og flere får hjælp til deres CV og til at designe et flot layout, der er kommet adskillige virksomheder der kun producerer CV`er, men er det virkeligt nødvendigt for at komme i betragtning?

25. september
INGEN LEADERS LOUNGE I DAG

MEN VI SES FORHÅBENTLIGT NÆSTE UGE.

18. september
Lederens sociale ansvar

Socialt ansvar er en bred størrelse, men hvad dækker det over?

hvad kan man, må man og hvad gør man - og gør det nogen forskel.

En snak om regler, muligheder og udfordringer

11. september
Ejeren som leder - lederen som ejer

Overvejer du at starte egen virksomhed eller købe en eksisterende, og hvordan udfordrer det dit lederskab.

Vi ser på, muligheder, udfordringer og et par cases fra det virkelige liv.

4. september
Headhunterens perspektiv

Gitte Melgaard øser af sin erfaring som headhunter, HR direktør, udviklingschef, kommerciel direktør og meget andet, og du får sikkert en verbal lussing med på vejen :-)

28. august
Interkulturelle kompetencer - Fra go´ vilje til go´forretning

Dagens oplægsholder er Mina Iranzad som har haft en
mangesidig karriere og ved af egen erfaring fra alle sider, hvad hun taler om. Fra folkeskolelærer til forfatter. Fra
konsulent for tosprogede elever i
folkeskolen til projektleder med ansvar for
integration af nydanskere på amtslige
arbejdspladser. Fra udviklingschef på
Aarhus Universitetshospital til iværksætter
og direktør for egne virksomheder.

Det kommer til at handle om:
Fællesskaber & Forskelligheder
Kultur & Forforståelser
Interkulturelle kompetencer
Inklusion, mangfoldighed og diversitet – alt sammen flotte ord, -
men hvordan?

21. august
Freelancer eller lønslave?

Sidste gang blev en helt anden agenda, så vi gentager temaet!

56,7 millioner amerikanere arbejdede som frelancere i 2018 og det er jo en sjat. Kan vi forvente de samme tilstande herhjemme, passer det til dig og hvornår er man en god freelancer. Vi ser på tendenser og hører et par historier om hvordan freelancemodeller skaber muligheder og succes.

Send gerne en mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. om du kommer - også selvom det er på dagen :-)

14. august
Freelancer eller lønslave?

56,7 millioner amerikanere arbejdede som frelancere i 2018 og det er jo en sjat. Kan vi forvente de samme tilstande herhjemme, passer det til dig og hvornår er man en god freelancer. Vi ser på tendenser og hører et par historier om hvordan freelancemodeller skaber muligheder og succes.

Send gerne en mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. om du kommer - også selvom det er på dagen :-)

7. august
Hvad får dig til at præstere

Hvad er det egentligt der er drivkraften. Det der får os til at præstere lige de sidste 10 pct. - og er det ens for alle?  Vi ser på motivationsbegrebet, hvad der kan måles og hvad der omvendt kan demotivere...

Send gerne en mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og tilkendegiv at du kommer....også selvom det er en time før :-)

3. juli
Mig A/S

Leo Brosbøl fra Ambizzion rekruttering kommer og fortæller om sit syn på god branding og hvordan man kan tænke sig som sin egen virksomhed i sin karriere og jobsøgning.

Med en fortid som reklamebureaudirektør, danseinstruktør, konsulent og headhunter har han mange titler og erfaringer at øse af.

26. Juni
Headhunting, rekruttering, ansættelse

Hvad tænker headhunteren egentligt, hvad lægger de vægt på og hvordan adskiller det sig fra "bulk-rekruttering" og når lederen selv ansætter. Vi får besøg af Thomas Secher, som har været headhunter i ca. 20 år og har arbejdet med alle aspekter at rekruttering - både internationalt og nationalt. Han er i dag direktør af vores søsterselskab Add Value. Han vil svare på spørgsmål og komme med et indspark på hvordan man fanger interessen.

 

19. Juni
Skal medarbejdere altid have det godt?

"Hedonisk tilvænning" er kernen i overskriftens spørgsmål, og det er nok ikke så let at besvare helt generelt - uden at komme i klamme.

Dagens tema kredser om Den Positive Psykologi - og dens fordele og faldgruber.

12. Juni
Manipulation, motivation eller lederskab

At hjælpe andre til at træffe de rigtige beslutninger er en del af en leders hverdag. Men hvordan gør vi det bedst, og hvornår er det egentligt uetisk med coaching, nudging og andre redskaber der hjælper på vej. 

22. maj
Kommunikation i ledelse

Der er som regel forskel på det du siger og det der opfattes. Lydene forplumres af en hel masse på vejen fra afsender til modtager. Fortolkning, ordvalg, kontekst, håb og meget mere.

Hvad gør du - og hvad kan du gøre for at ramme dem du taler med og skabe forståelse for dit budskab.

Vi ser lidt på muligheder og faldgruber.

 

15. maj
Dansk ledelse i udenlandske omgivelser

Michael Jacobsen har været medstiftet af flere mindre iværksætterselskaber i både Thailand og på Cypern. Det er ikke altid det lige går efter bogen og det er ikke altid der lige er en bog at gå efter.

Michael gæster os og fortæller os lidt om muligheder, udfordringer og hvorfor man skal springe ud i et eventyr.

Måske kigger headhunter Thomas Secher forbi.

 

8. maj
Ingen lederlounge

 

24. april
Ingen lederlounge pga. påske

 

24. april
Ingen lederlounge i uge 18

 

17. april
Påskeferie
10. april
CSR

Er CSR, rummelighed, ansvarlighed osv. lederens ansvar, og hvad dækker CSR egentligt over.

Der er sket meget på CSR fronten og det er ikke bare en venstreorienteret feel good tanke, men et benhårdt parameter når der liciteres, merkedsføres og sælges.

3. april
Ingen Lederlounge

Der er ingne lederlounge i dag. Vi ses i næste uge!

27. marts
Hvem taler du til...

Kontekstafhængig kommunikation...Taler du ens til alle, eller spotter du typen foran dig inden du åbner munden.

Vi tales om hvordan du kan ramme med det du siger og hvordan kommunikation kan fejle med de konsekvenser du nu kan have i ledelse.

20. marts
Rekruttering fra en headhunters perspektiv

Dagens lederlounge ser på rekruttering gennem en headhunters øjne, men med viden opsamlet som både testspecialist, HR-direktør og headhunter.

Gitte Melgaard fra Add Value og InaC Global search kommer forbi.

 

13. marts
Test - fup eller fakta

Som ledere er vi ofter udsat for testværktøjer, men er vi magtesløse overfor dem, fortæller de den ultimative sandhed eller hvordan skal vi egentligt forholde os til dem.

Allan Nielsen holder oplæg og vi videns- og erfringsdeler

 

20. februar
Mål og målsætning - gør det noget godt?

Reach for the stars, sæt dig mål i livet osv.  der er mange floskler om at sætte sig mål, men gør vi det, eller opfinder vi dem efterhånden som vi passerer dem. Gør det noget godt for os eller misser vi bare glædev ved at være i nuet ved altid at stile efter noget vi ikke har.

 

 

13. februar
UGE 7 - vinterferie i Leaders Lounge

I dag er der ingen Leaders Lounge. Erfaringen er der er for mange der vælger Søtrig frem for 8260 :-)

6. februar
LEDELSE UNDER EXTREME FORHOLD.

Kjeld Kromand fortæller om sin udsendelse som HR-chef for Læger uden grænser til Afghanistan og Sydsudan.

Hvordan håndterer man ledelse i en krigszone?

Et spændende oplæg fra verdens brændpunkter!

30. januar
Motivation eller manipulation

I et involverende oplæg vil Carsten Stenrøjl tale om effektive og situationsbestemte netværk

Der tales rigtig meget om netværk, men hvordan bruges det effektivt?

Hvordan etablerer, håndterer og kapitaliserer man et situationsbestemt netværk?

Udbyttet bliver leder, der er mere målrettede og bevidste i deres brug af netværk i forhold til den aktuelle situation.

Carsten Stenrøjl er selvstændig rådgiver i ledelse og strategi, forfatter, netværksdirektør og facilitator

23. januar
Anderledelse

Er du en anderledes leder? I en tid der søger det unikke og særlige er det lidt underligt at lederrollen ganske ofte beskrives meget rigidt. Men kan man reel lede anderledes - med succes, og hvilke krav er der til det hvis man kan.

 

6. marts
Værktøjet du mangler...

Hvis du nu skulle lave værktøjet du mangler, hvad skulle det så indeholde. Hvilke værktøjer, redskaber og input skal det komme med før det vil være interessant for dig.

Du kan helt reelt sætte dit aftryk på en app vi vil udvikle til og for ledere. Men mon ikke det fører andre dialoger med sig!

 

16. januar
Motivation eller manipulation

En af de vigtigste forudsætninger for at lede er at skabe følgeskab, men hvad er det og handler det om at motivere, kommunikere eller manipulere (eller noget helt 4.).  Det finder vi nok ikke et endefyldigt svar på, men måske lidt inspiration til egen stil.

 

9. januar
Politik og ledelse

Hvilken politik understøtter erhvervslivet og virksomheden bedst? skal man være "blå" for at være en "rigtig leder"? Ansætter vi ubevidst ud fra politisk ståsted?
Hvad betyder dansk politik for den ledelse der føres i virksomheden?

Der er mange spørgsmål og få konkrete beviser. Men der er lidt fakta - og helt sikker mange meninger vi får vendt.

12. december
Julelounge

Årets sidste Leaders Lounge.

Gløgg, æbleskiver og en quiz.- Hvis du downloader Kahoot-appen er du på forkant.

Derudover kunne snakken jo godt falde på temaet, hvad der er af mål og forventninger til 2019.

5. december
Gør din personlige lederudvikling effektiv! V/ Hanne Østerby

Er du som leder villig til at bryde grænser … også i forhold til din egen udvikling?  Eller er du lederen, der mærker stressen puste dig i nakken?  Hvor meget er du bevidst om, hvordan din bagage påvirker din performance og lederstil. Kom og få et bud på, hvordan du kan blive en bedre performer i balance!

Hanne Østerby har slået en koldbøtte efter en lang karriere som advokat, leder og management konsulent med fokus på forandringsledelse. Hun har været sygemeldt med svær stress og er landet på en spændende hylde, hvor hun effektivt og resultatorienteret arbejder med teknikker bl.a. til lederudvikling. Hanne er i gang med at starte egen virksomhed.

28. november
Distanceledelse

Fremtidens leder kanikke undgå at skulle forholde sig til det at lede medarbejdere der ikke er omkring dig. Det er allerede manges virkelighed, men hvis vi skal tro på fremtidsforskere og fremskrive det der allerede sker, så sidder en stor del af de mennesker vi leder alle andre steder end der hvor vi selv er. Men hvad kommer det til at betyde for måden vi leder på. Hvordan

 

21. november
Køb dit job

Har du tænkt på at købe dig ind i en virksomhed eller måske overtage en helt.

Vi ser på mulighederne, hvor og hvordan man kan "købe sig til sit næste job" og hvordan mulighederne er for støtte og vurdering.

 

 

14. november (OBS 14 til 15.30)
Nudging og anden manipulation i ledelse :-)

Kan vi flytte hinanden, kunderne, de ansatte ærligt og kærligt ved at bruge nogle af de mange små psykologiske tricks fra f.eks. nudging. Eller er det uetisk - måske nogle steder.

OBS vi holder 15.30 i dag!

7. november
SKAT - en udskældt organisation i forandring

Vi får besøg af rekrutteringspartner Carsten Helbo Primdahl fra SKAT som vil fortælle om SKAT set i et HR og rekrutteringsperspektiv.

SKAT rekrutterer i øjeblikket rigtigt mange mennesker, men hvordan rekrutterer man godt til en virksomhed under konstant beskydning.

31. oktober
Testhacker og "personprofil-skeptiker"

Vi får i dag besøg af Allan Nielsen som kalder sig selv for  Personprofil skeptiker og "testhacker", og test "på godt og ondt" er teamet for dagens Leaders Lounge.

Thomas har selv "gennemført" omkring 200 personprofiler med feedback i relation til rekruttering, medarbejder og lederudvikling. Han er Certificeret i Thomas PPA og Thomas Emotional IQ og har senest arbejdet for Danfoss HR og Konsulenthuset Dacapo. 

Thomas er oprindeligt uddannet kulturgeograf fra Københavns Universitet og Master i Organisationspsykologi fra University of London - og er i øjeblikket Jobsøgende.

24. oktober
Hvor skal vi hen du...

De fleste af os kender spil og tegnefilmfiguren Hugos berømte "hvor skal vi hen du" - men hvad (og hvem) bestemmer egentligt hvor du skal hen. En ting er den konkrete og nutidige jobsøgning en anden  er den lang- eller længeresigtede karriereplanlægning.

 

17. oktober
Efterårsferie - ingen lederlounge
10. oktober
Fremtidens leder

Hvem er fremtidens leder. Er det den med det digitale diruptede mindset, den empatiske brobygger eller noget helt andet. Dagens Tovholder er Gitte Melgaard, som vil lægge ud og lægge op til en "ud af boksen snak" om, hvordan vi bringer os selv i spil som værende en af fremtidens ledere.

 

3. oktober
Magt og ledelse

Hvad er magt for en størrelse. Hvad gør magten egentligt for os og ved os - og hvordan påvirker den dem vi har et magtforhold til.

Dagens dilemma, som også handler lidt om magtfordeling.

 

26. september
Noget med mennesker

Hvad ved vi egentligt om mennesker. De fleste ledere mener de er "gode til mennesker", men hvad betyder det, og hvad kan man så forvente. Er man god til alle mennesker i alle kulturer, og er vi egentligt så meget klogere efter en test og et interview end vores førstehåndsindtryk. Vi dykker lidt ned i forskningen og vores (allesammens) erfaringer.

 

19. september
Når sporten skaber resultater udenfor banen

Vi får besøg af Bent Wachmann fra AGF som fortæller om netværk, ledelse og alt det midt imellem.

Med titler som Danmarksmester, anfører, direktør, konsulent og netværksleder har Bent en bred baggrund indenfor ledelse og det at bygge bro mellem mennesker og forretninger.

 

 

12. september OBS - Alm. LederLounge på Skanderborgvej
Hvad optager virksomhederne lige nu....

Obs - foredrag aflyst

I stedet kommer Gitte Melgaard, kommerciel direktør fra virksomheden Add Value og giver med titlen "Hvad ser virksomhederne, når de kigger ud i verden?" et indblik i det hun oplever, når hun er ude og tale ledelse og strategi i virksomhederne.

Herunder vil hun også komme ind på de aktuelle problemstillinger og hvad skal man som jobsøger være opmærksom på i sin dialog med virksomhederne?

5. september
Headhunterens hemmeligheder

Vi får besøg af Leo Brosbøl fra Ambizzion som laver en bred vifte af rekrutterings og headhunteropgaver. Han vil bl.a. fortælle om hvad en profession headhunters arbejde består i og om betydningen af formelt og uformelt netværk. Hvordan bliver man synlig som kandidat og hvad kan man forvente den anden vej?

Derudover er der masser af tid til snak og spørgsmål.

29. august
Positiv psykologi og positiv ledelse

Hvorfor er det lige det kan være svært for ledere at motivere gennem mål og belønning og måske også at bevare gejsten, selvom det går godt.

Mennesker er nogle komplekse størrelser at lede, men der er heldigvis nogle overordnede parametre at styre på, hvor de fleste af os reagerer ens.

Ved du ikke hvad hedonisk tilvænning er, så får du forklaringen i Leaders Lounge :-)

 

22. august
Lederens kropssprog

Kropssproget en en meget større del af ledelse og myndighedsudøvelse end de fleste vil anerkende, men hvor meget er du egentligt bevidst om din egen brug af kroppens virkemidler?
Der er mange måder vi både kan afkode andre og sikre egen tydelighed, og vi leger lidt med udtryk og afkodning.

Vi ses!

Tovholder: Morten Tange

 

 

15. august
Back to work

Back to work er vel den dækkende overskrift. Skolerne er i gang, verden begynder at ligne noget vi kender med både regnvejr og trafik på vejen.

Hvad er trendy i DIN branche. Vi ser lidt på trends og tendenser og ser på hvor stabilt er volatilt det er at skulle matche job og samfund.

Se f.eks. artiklen: https://www.digitalmarkedsfoering.dk/digital-trends-og-tendenser-2018/

 

 

8. august
Walk & Talk

Vi går i gang med 2. halvårs Leaders Lounge

Med årets varmeste dag i sigte er der lagt op til at være ude, så vi vil tage en walk and talk med udgangspunkt hos KarriereCoach. Det kræver nok en is på vejen.

Vi ses!

27. juni 2018
Sommerafslutning

Halvårets sidste lederlounge. Det må med vejrudsigten betyde, at der kommer lidt koldt på bordet og forhåbentligt nogle "gamle" loungedeltagere, der har lyst til at stikke hovedet forbi.

Hvad betyder sommerferie for en leder. Skal tiden bruges til at koble af, lære nyt, være noget for nogen eller noget helt andet. Kom med dit bedste ferieråd og bliv inspireret til (måske) at gøre noget andet end du plejer.

Det er måske for varmt til grillen, men på den anden sider er der jo altid plads til en pølse, så sådan en smider vi også lige på :-)

Hvis du ikke kan - så håber jeg at se dig igen den 8. august, hvor vi giver den gas igen.

20. juni
TALENTUDVIKLING på formel.

TALENTUDVIKLING på formel.

Hvad kan erhvervsliv og eliteidræt lære hinanden om talentudvikling. Hvordan sikrer vi som erfarne ledere at finde og udvikle talenter. I idrætten er der klare mønstre og regler der sikrer en konstant udvikling, kan vi lære af dem?

Tom Johansen er tovholder og oplægsholder

 

13. juni
Bestyrelsesarbejde og bestyrelsessammensætning

Der er større og større fokus på bestyrelsens arbejde og bidrag til virksomheden. Derfor er der også kommet flere virksomheder til, som beskæftiger sig med at rekruttere og sammensætte gode bestyrelser med fokus på netop den enkelte virksomheds behov. En af dem er Board Denmark, og vi får besøg af deres direktør Torben Kronborg Lund, som vil fortælle om sit arbejde og sine oplevelser med at skabe gode bestyrelser og hvad det inkluderer.

(Se evt. www.boarddenmark.dk)

6. juni
Headhunterens bekendelser

En overvældende stor del af lederansættelserne sker gennem ekstern rekruttering og  headhunting. Vi få besøg af Thomas Secher, der er en erfaren herre med 20 år i branchen, og stor erfaring med både ledelse og headhuntingi i både nationalt og internationnalt regi.

30. maj 2018
Walk and talk

Vejrudsigten siger igen 25 grader :-), så det er oplagt at vi udnytter det til en en "walk and talk". Der er et par opgaver og måske plads til en ispause.

Vi var ikke så mange sidste uge, så genvalg af dagens tekst!

16. maj 2018
Offentlig contra privat lederstil

Hvad er forskellen på at lede i det offentlige og det private. Kan det samenlignes og kan vi lære af hinanden. De højst uddannede ledere er ofte at finde i de offentlige virksomheder. Er det hele værdsættende samtaler eller er der indtænkt merkantile værktøjer.

Dagens udfordring!

Morten Tange

9. maj 29018
Ingen LederLounge denne uge - vi ses den 16. maj

Der er mange der holder en forlænget weekend, så vi holder ikke LederLounge denne uge. Vi ses i næste uge, hvor det handler om ledelse i offentligt og privat perspektiv. Kan vi lære af hinanden, hvad er forskellene egentligt. Læs mere når vi nærmer os :-)

2. maj 2018
Konflikter - en leders hverdag?

Dagens tema er konflikt og konfliktløsning.

Vi får besøg af Claus Kold (https://www.linkedin.com/in/claus-kold-004b9130/) som vil komme med et lille oplæg om sit arbejde med konfliktløsning, som han har arbejdet med, med bådeforsknings, ledelses og konsulentperspektiv - for bl.a. Forsvaret, politiet og TDC)

Bagefter vil vi tale om egne oplevelser og metoder!

25. april
Kontekstafhængig kommunikation

Taler du ens til alle eller forbereder du dig inden du åbner munden?

En af lederens største udfordringer er kommunikation. Er det til en ung, en gammel, en englænder, en akademiker, en mand, en introvert eller en højdominant du vil "fange", så er det måske ikke den sammen historie du fortæller - eller skal fortælle.

Et lille oplæg om at kommunikere til typer og forhåbentligt masser af tanker og holdninger.

18. april 2018
Bestyrelsesarbejde - hårdt arbejde eller drømmejob

Bjarne Strikert fra advokatfirmaet Strikertlaw kommer og fortæller en times tid om bestyrelsesarbejde og arbejdet i advisoryboards. Forskelle, fordele og ulemper og lidt om hvordan, hvorfor (ikke) og hvornår.


Temaet fortsætter vi bagefter. Hvad kan du byde ind med som bestyrelsesmedlem og er det noget for dig.

11 april 2018
Ledelse i andre kulturer - Frederik Pretzmann Bøcher fra integrationsnet

Frederik Pretzmann Bøcher er afdelingsleder i integrationsnet og kommer og fortæller om arbejdet med integration og de udfordringer og historier der følger med.

Mette Høy Søndergård er dagens Tovholder

4. april
Findes langsigtet strategisk tænkning i ledelse - Tovholder: Tom Johansen

Hvad kan erhvervslivet lære af den strategiske tænkning i eliteidræt  - det eneste sted tilbage med et langsigtet perspektiv?

Tom vil både provokere og understøtte sin udtalelse - og mon ikke det fører til diskussion.

28. marts
Påskeferie

God påske - vi ses næste uge :-)

21. marts
Fornemmelse eller fakta - måling og vurdering i ledelsesperspektiv

Fornemmelse eller fakta.
Dagens omdrejningspunkt bliver et oplæg fra Gitte Meldgaard fra Add Value, som fortæller om målinger, vurderinger og testning som baggrund for beslutninger. Gitte fortæller med afsæt i sin store erfaring og viden fra både ledelses- og konsulentperspektiv, om både hvordan man kan bruge målinger som fundament for gode beslutninger - og om faldgruberne. - og det er der jo nok mange meninger og erfaringer med.

Tovholder: Morten

 

14. marts
Morten Tange

Hvad skal vi som ledere vide om nutidens og fremtidens muligheder. Hvad skal vi "lede efter", og ud fra, hvis vi skal rekruttere rigtigt, eksekvere bedst og sælge mest i nuet og fremtidssikre virksomheden...

7. marts
Lederens forandringsproces

Henrik Bille fortæller om lederens forandringsproces.
At skifte fra Direktør for en hotelkæde til selvstændig til Interim Direktør. Hvad er det for en rejse man kan forvente, og hvad skal der til for selv at styre turen?

Tovholder Mette

AARHUS

Skanderborgvej 213, 1. sal

8260 Viby J.

AALBORG

John F. Kennedys Plads 3

9000 Aalborg

KØBENHAVN

c/o Regus 

Rådhuspladsen 16

1550 København C

KONTAKT OS

Tlf. 70 22 29 23
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.