Netværket
LEADERS LOUNGE

Vi mødes i Leaders Lounge hver onsdag kl. 14 til 16

Netværket for dig, der er leder og gerne vil udfordres, udvikles, sparres med og ikke mindst mødes med andre ledere der, ligesom du, enten er mellem job eller søger næste udfordring.

Forløbet er også et af Jobcentrets tilbud til ledige ledere.

Programmet varierer fra gang til gang, men der vil altid være planlagt et tema for mødet ligesom der jævnligt vil være en gæst.

Men det vigtigste er vi kan vende de udfordringer, spørgsmål og temaer der lige presser sig på.

UGENS DILEMMA i Leader’s Lounge

Leader’s Lounge er samlingspunktet for erfarne, jobsøgende ledere, som ugentlig mødes om netværk og forskellige emner.

Står du, som virksomhed, med en udfordring eller et dilemma i virksomheden, så er Leader’s Lounge din mulighed for at få det vendt og få feedback fra en flok erfarne ledere fra mange brancher.

Vi har altid ugens dilemma på programmet, hvor du, i bedste Mads og monopolet stil, får input til, hvordan du og din virksomhed kan tackle udfordringen.

Tag fat i os eller send os dit dilemma direkte, og så behandler vi det i al fortrolighed, og sender dig efterfølgende opridset af diskussionen og de overordnede konklusioner.

Kommende aktiviteter

Dato Facilitator Tema - hvis ikke der er andet der fylder mere ...
5. december
Gør din personlige lederudvikling effektiv! V/ Hanne Østerby

Er du som leder villig til at bryde grænser … også i forhold til din egen udvikling?  Eller er du lederen, der mærker stressen puste dig i nakken?  Hvor meget er du bevidst om, hvordan din bagage påvirker din performance og lederstil. Kom og få et bud på, hvordan du kan blive en bedre performer i balance!

Hanne Østerby har slået en koldbøtte efter en lang karriere som advokat, leder og management konsulent med fokus på forandringsledelse. Hun har været sygemeldt med svær stress og er landet på en spændende hylde, hvor hun effektivt og resultatorienteret arbejder med teknikker bl.a. til lederudvikling. Hanne er i gang med at starte egen virksomhed.

28. november
Distanceledelse

Fremtidens leder kanikke undgå at skulle forholde sig til det at lede medarbejdere der ikke er omkring dig. Det er allerede manges virkelighed, men hvis vi skal tro på fremtidsforskere og fremskrive det der allerede sker, så sidder en stor del af de mennesker vi leder alle andre steder end der hvor vi selv er. Men hvad kommer det til at betyde for måden vi leder på. Hvordan

 

21. november
Køb dit job

Har du tænkt på at købe dig ind i en virksomhed eller måske overtage en helt.

Vi ser på mulighederne, hvor og hvordan man kan "købe sig til sit næste job" og hvordan mulighederne er for støtte og vurdering.

 

 

14. november (OBS 14 til 15.30)
Nudging og anden manipulation i ledelse :-)

Kan vi flytte hinanden, kunderne, de ansatte ærligt og kærligt ved at bruge nogle af de mange små psykologiske tricks fra f.eks. nudging. Eller er det uetisk - måske nogle steder.

OBS vi holder 15.30 i dag!

7. november
SKAT - en udskældt organisation i forandring

Vi får besøg af rekrutteringspartner Carsten Helbo Primdahl fra SKAT som vil fortælle om SKAT set i et HR og rekrutteringsperspektiv.

SKAT rekrutterer i øjeblikket rigtigt mange mennesker, men hvordan rekrutterer man godt til en virksomhed under konstant beskydning.

31. oktober
Testhacker og "personprofil-skeptiker"

Vi får i dag besøg af Allan Nielsen som kalder sig selv for  Personprofil skeptiker og "testhacker", og test "på godt og ondt" er teamet for dagens Leaders Lounge.

Thomas har selv "gennemført" omkring 200 personprofiler med feedback i relation til rekruttering, medarbejder og lederudvikling. Han er Certificeret i Thomas PPA og Thomas Emotional IQ og har senest arbejdet for Danfoss HR og Konsulenthuset Dacapo. 

Thomas er oprindeligt uddannet kulturgeograf fra Københavns Universitet og Master i Organisationspsykologi fra University of London - og er i øjeblikket Jobsøgende.

24. oktober
Hvor skal vi hen du...

De fleste af os kender spil og tegnefilmfiguren Hugos berømte "hvor skal vi hen du" - men hvad (og hvem) bestemmer egentligt hvor du skal hen. En ting er den konkrete og nutidige jobsøgning en anden  er den lang- eller længeresigtede karriereplanlægning.

 

17. oktober
Efterårsferie - ingen lederlounge
10. oktober
Fremtidens leder

Hvem er fremtidens leder. Er det den med det digitale diruptede mindset, den empatiske brobygger eller noget helt andet. Dagens Tovholder er Gitte Melgaard, som vil lægge ud og lægge op til en "ud af boksen snak" om, hvordan vi bringer os selv i spil som værende en af fremtidens ledere.

 

3. oktober
Magt og ledelse

Hvad er magt for en størrelse. Hvad gør magten egentligt for os og ved os - og hvordan påvirker den dem vi har et magtforhold til.

Dagens dilemma, som også handler lidt om magtfordeling.

 

26. september
Noget med mennesker

Hvad ved vi egentligt om mennesker. De fleste ledere mener de er "gode til mennesker", men hvad betyder det, og hvad kan man så forvente. Er man god til alle mennesker i alle kulturer, og er vi egentligt så meget klogere efter en test og et interview end vores førstehåndsindtryk. Vi dykker lidt ned i forskningen og vores (allesammens) erfaringer.

 

19. september
Når sporten skaber resultater udenfor banen

Vi får besøg af Bent Wachmann fra AGF som fortæller om netværk, ledelse og alt det midt imellem.

Med titler som Danmarksmester, anfører, direktør, konsulent og netværksleder har Bent en bred baggrund indenfor ledelse og det at bygge bro mellem mennesker og forretninger.

 

 

12. september OBS - Alm. LederLounge på Skanderborgvej
Hvad optager virksomhederne lige nu....

Obs - foredrag aflyst

I stedet kommer Gitte Melgaard, kommerciel direktør fra virksomheden Add Value og giver med titlen "Hvad ser virksomhederne, når de kigger ud i verden?" et indblik i det hun oplever, når hun er ude og tale ledelse og strategi i virksomhederne.

Herunder vil hun også komme ind på de aktuelle problemstillinger og hvad skal man som jobsøger være opmærksom på i sin dialog med virksomhederne?

5. september
Headhunterens hemmeligheder

Vi får besøg af Leo Brosbøl fra Ambizzion som laver en bred vifte af rekrutterings og headhunteropgaver. Han vil bl.a. fortælle om hvad en profession headhunters arbejde består i og om betydningen af formelt og uformelt netværk. Hvordan bliver man synlig som kandidat og hvad kan man forvente den anden vej?

Derudover er der masser af tid til snak og spørgsmål.

29. august
Positiv psykologi og positiv ledelse

Hvorfor er det lige det kan være svært for ledere at motivere gennem mål og belønning og måske også at bevare gejsten, selvom det går godt.

Mennesker er nogle komplekse størrelser at lede, men der er heldigvis nogle overordnede parametre at styre på, hvor de fleste af os reagerer ens.

Ved du ikke hvad hedonisk tilvænning er, så får du forklaringen i Leaders Lounge :-)

 

22. august
Lederens kropssprog

Kropssproget en en meget større del af ledelse og myndighedsudøvelse end de fleste vil anerkende, men hvor meget er du egentligt bevidst om din egen brug af kroppens virkemidler?
Der er mange måder vi både kan afkode andre og sikre egen tydelighed, og vi leger lidt med udtryk og afkodning.

Vi ses!

Tovholder: Morten Tange

 

 

15. august
Back to work

Back to work er vel den dækkende overskrift. Skolerne er i gang, verden begynder at ligne noget vi kender med både regnvejr og trafik på vejen.

Hvad er trendy i DIN branche. Vi ser lidt på trends og tendenser og ser på hvor stabilt er volatilt det er at skulle matche job og samfund.

Se f.eks. artiklen: https://www.digitalmarkedsfoering.dk/digital-trends-og-tendenser-2018/

 

 

8. august
Walk & Talk

Vi går i gang med 2. halvårs Leaders Lounge

Med årets varmeste dag i sigte er der lagt op til at være ude, så vi vil tage en walk and talk med udgangspunkt hos KarriereCoach. Det kræver nok en is på vejen.

Vi ses!

27. juni 2018
Sommerafslutning

Halvårets sidste lederlounge. Det må med vejrudsigten betyde, at der kommer lidt koldt på bordet og forhåbentligt nogle "gamle" loungedeltagere, der har lyst til at stikke hovedet forbi.

Hvad betyder sommerferie for en leder. Skal tiden bruges til at koble af, lære nyt, være noget for nogen eller noget helt andet. Kom med dit bedste ferieråd og bliv inspireret til (måske) at gøre noget andet end du plejer.

Det er måske for varmt til grillen, men på den anden sider er der jo altid plads til en pølse, så sådan en smider vi også lige på :-)

Hvis du ikke kan - så håber jeg at se dig igen den 8. august, hvor vi giver den gas igen.

20. juni
TALENTUDVIKLING på formel.

TALENTUDVIKLING på formel.

Hvad kan erhvervsliv og eliteidræt lære hinanden om talentudvikling. Hvordan sikrer vi som erfarne ledere at finde og udvikle talenter. I idrætten er der klare mønstre og regler der sikrer en konstant udvikling, kan vi lære af dem?

Tom Johansen er tovholder og oplægsholder

 

13. juni
Bestyrelsesarbejde og bestyrelsessammensætning

Der er større og større fokus på bestyrelsens arbejde og bidrag til virksomheden. Derfor er der også kommet flere virksomheder til, som beskæftiger sig med at rekruttere og sammensætte gode bestyrelser med fokus på netop den enkelte virksomheds behov. En af dem er Board Denmark, og vi får besøg af deres direktør Torben Kronborg Lund, som vil fortælle om sit arbejde og sine oplevelser med at skabe gode bestyrelser og hvad det inkluderer.

(Se evt. www.boarddenmark.dk)

6. juni
Headhunterens bekendelser

En overvældende stor del af lederansættelserne sker gennem ekstern rekruttering og  headhunting. Vi få besøg af Thomas Secher, der er en erfaren herre med 20 år i branchen, og stor erfaring med både ledelse og headhuntingi i både nationalt og internationnalt regi.

30. maj 2018
Walk and talk

Vejrudsigten siger igen 25 grader :-), så det er oplagt at vi udnytter det til en en "walk and talk". Der er et par opgaver og måske plads til en ispause.

Vi var ikke så mange sidste uge, så genvalg af dagens tekst!

16. maj 2018
Offentlig contra privat lederstil

Hvad er forskellen på at lede i det offentlige og det private. Kan det samenlignes og kan vi lære af hinanden. De højst uddannede ledere er ofte at finde i de offentlige virksomheder. Er det hele værdsættende samtaler eller er der indtænkt merkantile værktøjer.

Dagens udfordring!

Morten Tange

9. maj 29018
Ingen LederLounge denne uge - vi ses den 16. maj

Der er mange der holder en forlænget weekend, så vi holder ikke LederLounge denne uge. Vi ses i næste uge, hvor det handler om ledelse i offentligt og privat perspektiv. Kan vi lære af hinanden, hvad er forskellene egentligt. Læs mere når vi nærmer os :-)

2. maj 2018
Konflikter - en leders hverdag?

Dagens tema er konflikt og konfliktløsning.

Vi får besøg af Claus Kold (https://www.linkedin.com/in/claus-kold-004b9130/) som vil komme med et lille oplæg om sit arbejde med konfliktløsning, som han har arbejdet med, med bådeforsknings, ledelses og konsulentperspektiv - for bl.a. Forsvaret, politiet og TDC)

Bagefter vil vi tale om egne oplevelser og metoder!

25. april
Kontekstafhængig kommunikation

Taler du ens til alle eller forbereder du dig inden du åbner munden?

En af lederens største udfordringer er kommunikation. Er det til en ung, en gammel, en englænder, en akademiker, en mand, en introvert eller en højdominant du vil "fange", så er det måske ikke den sammen historie du fortæller - eller skal fortælle.

Et lille oplæg om at kommunikere til typer og forhåbentligt masser af tanker og holdninger.

18. april 2018
Bestyrelsesarbejde - hårdt arbejde eller drømmejob

Bjarne Strikert fra advokatfirmaet Strikertlaw kommer og fortæller en times tid om bestyrelsesarbejde og arbejdet i advisoryboards. Forskelle, fordele og ulemper og lidt om hvordan, hvorfor (ikke) og hvornår.


Temaet fortsætter vi bagefter. Hvad kan du byde ind med som bestyrelsesmedlem og er det noget for dig.

11 april 2018
Ledelse i andre kulturer - Frederik Pretzmann Bøcher fra integrationsnet

Frederik Pretzmann Bøcher er afdelingsleder i integrationsnet og kommer og fortæller om arbejdet med integration og de udfordringer og historier der følger med.

Mette Høy Søndergård er dagens Tovholder

4. april
Findes langsigtet strategisk tænkning i ledelse - Tovholder: Tom Johansen

Hvad kan erhvervslivet lære af den strategiske tænkning i eliteidræt  - det eneste sted tilbage med et langsigtet perspektiv?

Tom vil både provokere og understøtte sin udtalelse - og mon ikke det fører til diskussion.

28. marts
Påskeferie

God påske - vi ses næste uge :-)

21. marts
Fornemmelse eller fakta - måling og vurdering i ledelsesperspektiv

Fornemmelse eller fakta.
Dagens omdrejningspunkt bliver et oplæg fra Gitte Meldgaard fra Add Value, som fortæller om målinger, vurderinger og testning som baggrund for beslutninger. Gitte fortæller med afsæt i sin store erfaring og viden fra både ledelses- og konsulentperspektiv, om både hvordan man kan bruge målinger som fundament for gode beslutninger - og om faldgruberne. - og det er der jo nok mange meninger og erfaringer med.

Tovholder: Morten

 

14. marts
Morten Tange

Hvad skal vi som ledere vide om nutidens og fremtidens muligheder. Hvad skal vi "lede efter", og ud fra, hvis vi skal rekruttere rigtigt, eksekvere bedst og sælge mest i nuet og fremtidssikre virksomheden...

7. marts
Lederens forandringsproces

Henrik Bille fortæller om lederens forandringsproces.
At skifte fra Direktør for en hotelkæde til selvstændig til Interim Direktør. Hvad er det for en rejse man kan forvente, og hvad skal der til for selv at styre turen?

Tovholder Mette

AARHUS

Skanderborgvej 213 1. sal
8260 Viby J.

AALBORG

Fjordgade 8 
9000 Aalborg

KØBENHAVN

c/o SAFU, Valkendorfsgade 13, 1.
1151 København

KONTAKT OS

Tlf. 70 22 29 23
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.