International onboarding

For dig der er rejst til Danmark for at starte i nyt job

Det kan være svært at starte et helt nyt arbejdsliv i et helt nyt land


Det kan være svært at finde sig godt tilrette på en helt ny arbejdsplads i et helt nyt land. Både for medarbejderen og vedkommendes familie. Ofte ser vi, at det resulterer i, at medarbejderen forlader den danske arbejdsplads. Det er naturligvis ærgerligt. Og dyrt for virksomheden. Det kan være svært som virksomhed at fastholde internationale medarbejdere – også selv om virksomheden har et onboarding-program. Det handler ikke udelukkende om, hvorvidt det lykkedes virksomheden at integrere medarbejderen på arbejdspladsen. Andre faktorer spiller også ind. Det kan eksempelvis skyldes:

  • Manglende socialt liv
  • Ægtefællen kan ikke få job
  • Nedsat trivsel
  • Manglende viden om det danske system

Ikke nok med at det er dyrt for virksomheden at miste en medarbejder, så kan det også blive rigtig problematisk at miste en international medarbejder. Har virksomheden rekrutteret en international medarbejder er det oftest fordi, der er en vigtig grund til det. Måske har virksomheden brug for en medarbejder, der kender det udenlandske marked. Eller det kan omhandle mangel på en bestemt fagekspertise. Det er gode grunde til at have et skarpt øje på at fastholde internationale medarbejdere. Det kan KarriereCoach hjælpe med.

Hvorfor vælge karrierecoach'
internationale onboarding-forløb?


Ud fra vores mange års ekspertise med at hjælpe mennesker til et godt arbejdsliv har vi sammensat et onboarding-forløb. Det kommer hele vejen rundt om de særlige udfordringer en international medarbejder oplever i mødet med et nyt land, en ny kultur og en ny arbejdsplads. Helt særligt for forløbet er, at vi også går ind i de aspekter, som ikke omhandler arbejdspladsen. Særligt ser vi på de kulturelle og familiære forhold, der ofte er grunden til at fastholdelsen af medarbejderen mislykkedes.

Vores onboarding-forløb er for virksomheden, der vil sikre at den internationale medarbejder bliver på arbejdspladsen. Både efter 3 måneder, 6 måneder, 12 måneder, 2 år eller længere.

Hvad indeholder forløbet?


Hos KarriereCoach kan vi assistere virksomhedens onboardingproces på 2 forskellige måder.
Den første måde er, at vi indgår i et forløb med selve medarbejderen og evt. medfølgende ægtefælle. Vi justerer naturligvis forløbet, så det giver mening for den enkelte, men helt overordnet indeholder et individuelt onboarding-forløb typisk:

  • Identificering af medarbejderens behov og ønsker.
  • Planlægning af forløbet: Omfang, succeskriterier, fastsættelse af delmål, strategi mm.
  • Regelmæssige møder mellem medarbejderen og rådgiveren.
  • Opfølgning og korrigeringer hvis nødvendigt.

Den anden måde er, at vi indgår i et forløb med medarbejderen + virksomheden. Ved denne løsning bygger vi oven på den første løsning. Udover professionel sparring og rådgivning med den nyankomne medarbejder udvider vi perspektivet til også at klæde resten af virksomheden på. Det gør vi ved at hjælpe virksomheden med konkrete vejledning og råd til, hvad leder og kollegaer skal være opmærksomme på, når den internationale medarbejder skal godt ombord. Her er der også mulighed for, at vi hjælper virksomheden med at udarbejde et konkret onboarding-program til medarbejderens første tid i virksomheden.

Ønsker du at fastholde dine internationale medarbejdere? Lad os hjælpe dig og din virksomhed med at gøre det til en succes.

Kontakt os


Morten Tange
Karriererådgiver & indehaver

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tlf.: +45 70 22 29 23

FÅ INSPIRATION, NYHEDER OG VIDEN DIREKTE I DIN INDBAKKE

Nyhedsbrev

© 2020 TANGE GRUPPEN. ALL RIGHTS RESERVED - PERSONDATA