fbpx

”Jeg er meget mere end skriften på et stykke papir” – sådan gik Michelle fra nyuddannet til ny medarbejder

Afslag på afslag. Ingen jobsamtaler. Forfra. Skrive en ny ansøgning. Michelle Winther Andreassen blev hurtigt klar over, at hun måtte gøre noget anderledes i sin jobsøgning. Hun måtte skille sig ud fra den store mængde af ansøgere. 78.000 visninger af hendes opslag på LinkedIn, 988 likes, 5 kaffemøder, 3 jobsamtaler og et direkte jobtilbud blev resultatet af Michelles indsats. Det synes vi er sejt gået! Læs her hvordan det lykkedes Michelle at bane sig vejen til drømmejobbet og få inspiration til din jobsøgning.

Kursus kickstartede processen

Efter Michelle blev færdiguddannet med en Kandidat i Erhvervsøkonomi og Psykologi, tillod hun sig at tage et pusterum. I stedet for at stresse over hun ikke havde et job på hånden, tog hun det stille og roligt og lavede en plan. Fra starten inkluderede planen en video. Videoen havde et klart formål. Den skulle vise, hvem Michelle er og supplere hendes skriftlige ansøgningsmateriale. Hun begyndte at optage og redigere, men blev aldrig rigtig tilfreds og gik i stå. Efter 3 måneders ledighed blev Michelle tilmeldt et to-ugers kursus for ledige jobsøgende. Michelle siger:

”Det var den virkelige start på min jobsøgning. Derefter kunne jeg gå ud i verden med en rygsæk fuld af ny inspiration og ideer."

Og ganske rigtigt. Efter kurset fik Michelle ideerne til en drejebog og genoptog videooptagelserne. Der blev filmet og redigeret på livet løs. Hun fik feedback fra både venner, familie og en specialist inden for videoredigering.

Efter en måned stod Michelle med et resultat, hun var tilfreds med. Hun sørgede for at videoen fik opmærksomhed ved bl.a. at connecte med relevante mennesker på LinkedIn, inden hun publicerede videoen. Hun henviste til videoen i sit CV, hver gang hun søgte. Både ved opslåede stillinger og uopfordret kontakt. Hun gjorde sit netværk og sin nærmeste omgangskreds opmærksom på videoen, og de hjalp hende med at holde øje med relevante stillinger, hun kunne søge.

> Se Michelles video her

Video og en proaktiv indsats åbnede døren til drømmejobbet

Udover videoen fulgte Michelle en jobsøgningsstrategi, hvor hun var proaktiv på flere fronter:

  • Tog til kaffemøder og netværksmøder.
  • Havde arbejdsstation uden for hjemmet et par dage om ugen – sparrede med andre jobsøgere.
  • Sad to gange om ugen med andre (jobsøgende) veninder og sparrede om ansøgning og materiale.
  • Skrev sig op i job- og CV-databaser.
  • Deltog i forskellige workshops angående CV, jobsamtaler, netværk, personlighedstest.

Michelles tredje jobsamtale blev den, der sikrede drømmejobbet. I dag er hun researcher i rekrutteringsfirmaet WolterJohannsen, hvor hun bl.a. rådgiver jobsøgende, screener profiler og har samtaler med potentielle kandidater. Michelle siger:

”Det er fantastisk at være i et job, hvor jeg kan hjælpe andre og give min viden og erfaring videre. Jeg ved, hvor meget det betyder som jobsøgende at få hjælp af andre mennesker. Det er jo ikke længe siden, jeg selv sad på den anden side af bordet. Indtil jeg bestemte mig for at vise virksomhederne, at jeg er meget mere end skriften på et stykke papir."

Michelles 3 bedste råd til andre jobsøgende

Det mentale råd: Se din jobsøgningsperiode som en læringsproces, hvor du lærer mere om dig selv og udvikler dig via din nysgerrighed på dit indre og dine interessefelter. Det er sjældent, du vil få bedre tid til at blive klogere på dig selv og fordybe dig i lige præcis de ting, som interesserer dig. Hvis du vender dit mindset til, at det er mulighedernes land, så bliver det automatisk sjovere at være jobsøgende.

Det kreative råd: Jeg tror, at alle mennesker er kreative, og hvis du kan finde nogle idérige projekter, hvor du kan visualisere dine kompetencer og personlighed gennem fortælling, adskiller du dig fra andre. Det kan være gennem et skriftligt dokument, en tegning, en hjemmeside, film, podcast eller noget helt andet. Du skal ikke sige, du eksempelvis er struktureret, men netop visualisere det (måske endda indirekte) gennem fortælling og handling.

Det strategiske råd: Tag kun de råd, som gavner dig. Fx blev jeg rådet til at strukturere min jobsamtale på en speciel måde, som tog udgangspunkt i en tredelt elevatortale. Men det virkede ikke naturligt for mig – det var simpelthen ikke mig. Jeg fandt til min tredje (og sidste) samtale min egen måde at gå til jobsamtale på. Jeg forberedte 10-15 spørgsmål inden samtalen og anvendte dem alt efter, hvilke emner vi berørte undervejs. På den måde blev det en dialog frem for et interview. Mine spørgsmål omhandlede lige fra jobbets indhold til virksomheden, samarbejde, deres værdier og mulige fremtidige initiativer. Michelle afslutter:

”Det er metoder, som har givet mening for mig. Find den vej, som virker bedst for dig."

 Michelles inspirationskilder i jobsøgningen

> Læs Michelles artikel om, hvordan hun producerede sin jobsøgningsvideo

Kontakt os


Morten Tange
Karriererådgiver & indehaver

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tlf.: +45 70 22 29 23

TILMELD DIG OG FØLG MED

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Tange Gruppens nyhedsbrev for at følge med i vores viden og aktiviteter i KarriereCoach og de andre divisioner.

© 2020 TANGE GRUPPEN. ALL RIGHTS RESERVED - PERSONDATA